Ga naar de inhoud

Routes

Onderaan deze pagina een videofilm over Petite Suisse. 

Wasserfälle

Dag 1
De eerste dag loopt de route via de rivier “der Sauer” naar het Bezoekerscentrum/Natuurpark in Ernzen. De langere afstanden gaan eerst naar Irrel en de Irreller Wasserfälle.
Een tocht met prachtige uitzichten over de dalen van de Süd Eifel en de grensrivier der Sauer (Sûre) met aan de ene kant Luxemburg en de andere kant Duitsland.

Natur

Dag 2
Op de tweede dag komen de wandelaars via de rustplaatsen Scheidgen en Consdorf in het Müllertal. Deze eeuwenoude wandelroute voert u langs de mooiste rotsformaties van Luxemburg. Langs de Ernz Noire naar Grundhof en verder over de oude Romeinse toegangsweg weer terug naar Berdorf.
De langere afstanden komen eerst “Op der Schanz” door Bech, Berbourg en Kobenbour voor zij in Consdorf aankomen.
Wanneer U gewend bent  om dagelijks 20-25 km te wandelen volstaat het om tijdens deze wandel4daagse 15-20 km te wandelen.
Per dag mag u ook van afstand wisselen.

DSC01676

Dag 3
Op de derde dag brengt de route u via Echternach en Weilerbach naar Bollendorf. Via de zijdalen van het Sauerdal in de Süd Eifel,
met illustere namen als Fraubillenkreuz, Türkenkopf en Teufelsschlucht.

Na de pauze in Schloss Weilerbacht en de Burg in Bollendorf gaat de route verder door de bossen en weidevelden richting Berdorf. De langere routes maken nog een omtrekkende beweging naar Dillingen en Grondhof.

Dag 4
De laatste dag voert de route u via Mullerthal, Waldbillig en Haller naar Beaufort. Op de terugweg weer naar Grundhof, waar de Baron 500 zwarte koeien  in de wei heeft staan. Dan nog enkele kilometers en de finish van de wandelvierdaagse Luxemburg komt in zicht.

De beroemdste waterval van Luxemburg
Der Schiessentümpel in het Mullerthal

klik voor een impressie over Petite Suisse
video filmpje over de natuur gemaakt door Christian Kieffer

Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland
Houtzaagmolen 50
1622 HG Hoorn
0229 - 239447
info@sportwandelschool.nl